Сузбијање штетних организама на територији Београда

28 априла, 2020

ЈКП „Градска чистоћа” у наредном периоду вршиће мониторинг и сузбијање штетних организама, комараца, крпеља и глодара на јавним површинама у Београду, саопштено је из Секретаријата за заштиту животне средине. Сузбијање глодара ће до 15. маја бити спроведено на јавним површинама општина Звездара, Палилула, Чукарица, Вождовац, Савски венац, Стари град и Земун.

Такође, у складу са резултатима мониторинга, екипе ЈКП „Градска чистоћа” ће вршити сузбијање ларви комараца на отприлике три хиљаде хектара површине, као и сузбијање одраслих форми комараца термалним замагљивањем на 4.140 хектара и хладним замагљивањем на 3.600 хектара.

Суграђани могу пријавити локације за спровођење мера дератизације и дезинсекције сваког радног дана од 7 до 15 часова путем електронске поште: ekologija@gradskacistoca.rs. Сузбијање глодара у стамбеном фонду вршиће Завод за биоциде и медицинску екологију.

Суграђани могу пријавити локације за спровођење мера дератизације у стамбеном фонду позивом на број телефона 3054-000 и путем електронске поште: zavod@biocidi.org.rs.