Наставља се сузбијање одраслих форми комараца

1 августа, 2022

Београд, 1. август 2022. године Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“ у уторак, 2. августа у термину од 20.00 часова до поноћи, спроводиће третман сузбијања одраслих форми комараца уређајима са земље на територији града Београда.

Третманом ће бити обухваћени локалитети Пиносава, Авала, Рушањ, Централно гробље, Бањички поток, СП „Јајинци“, Бели поток, Зуце, Железник, Карабурма Ћалије, Миријево, Мали Лесковац, Орловско насеље, Калемегдан Горњи и Доњи град, Вишњичка бања, Вишњица, Стара Карабурма и Дорћол.

Препарат који екипе ЈКП „Градска чистоћа“ користе за третман ових инсеката регистрован је од стране Министарства за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа, те због његове употребе нема разлога за страх. Предузеће апелује на суграђане да екипа омогуће несметано спровођење третмана комараца у циљу што ефикасније заштите Београђана од уједа ових инсеката контролом и смањењем њихове бројности.  

Апелује се и на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Суграђани сваког радног дана од 7.00 до 15.00 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца или путем електронске поште на адресу ekologija@gradskacistoca.rs