Школарци из ОШ „Раде Кончар“ посетили погон „Чистоће“…

7 новембра, 2022

Београд, 7. новембар 2022. година – Ученици другог разреда Основне школе „Раде Кончар“из Земуна данас су са својом учитељицом посетили погон ЈКП „Градска чистоћа“ у општини Нови Београд.

Погон је отворио капије за београдске малишане који су желели да искористе јединствену прилику да кроз едукативну радионицу више науче о рециклажи, заштоје онаважна, како се правилно одлаже отпад и ко су људи који брину о чистоћи престонице. Такође, могли су да виде и чују како се перу контејнери, како се перу и чисте улице и, оно што је најважније, шта заједно можемо да урадимо како би Београд био још чистији и уреднији град.

Ова акција је последица одличне сарадње предузећа са београдским основним школама, којом настављамо едукацију најмлађих Београђана о значају екологије, заштите животне средине, рециклаже и правилног одлагања отпада. ЈКП „Градска чистоћа“ са великим задовољством организује овакве акције са најмлађим Београђанима, и наставиће да то чини и у будућности, јер су оне један од најефикаснијих начина подизања свести о значају очувања животне средине, а управо су малишани највећи потенцијал промене друштва, када је реч о развоју еколошке освешћености.