Саопштење о погрешним информацијама о сузбијању комараца пласираним…

26 августа, 2024

Бeоград, 26. август 2024. године – ЈКП ,,Градска чистоћа“ Београд обавештава грађане Београда да вест која се појавила на појединим порталима, а тиче се сузбијања ларви и одраслих јединки комараца у делу канализационе мреже на Новом Београду, није у целости тачна.

ЈКП ,,Градска чистоћа“ Београд не врши третмане сузбијања комараца у деловима канализационе мреже.

Услугу сузбијања ларви и одраслих јединки комараца у делу канализационе мреже у централним градским општинама: Нови Београд, Врачар, Звездара, Палилула, Стари град и Савски венац, врши Конзорцијум од представника четири фирме у сарадњи са Секретаријатом за заштиту животне средине и наше предузеће није укључено у поменути уговор.

Екипе Сектора екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“ Београд, врше услуге сузбијања ларви и одраслих јединки комараца на јавним површинама на територији града Београда, на свих 16 градских општина изузев општине Обреновац.

ЈКП ,,Градска чистоћа“ Београд вршиће третман термалног сузбијања одраслих јединки комараца на територији града Београда уређајима земље и данас, 26. августа 2024. године од 18.00 часова, а третманом ће бити обухваћени следећи локалитети: обала од Остружнице ка Ади Циганлији, Макишу, Ада Међица, САЈ, 13. Мај, Говеђи брод, СЦ Сурчин, насеље Кључ, насеље Грмовац, Миљаковачка шума, Сунчани брег и насип Прогар – Јаково, као и сутра, 27. августа 2024. године од 18.00 часова, а третманом ће бити обухваћени локалитети: Ада Циганлија, Ада Међица, Макиш, Руцка, Пећани, Остружничка шума, Авала, Пиносава, СП „Јајинци“, Раковица село, Раља, Трешња, Шупља стена, Бели поток и Зуце.

Овим путем апелујемо да се уклоне све нетачне вести у којима се помиње ЈКП ,,Градска чистоћа“ Београд, у контексту вршиоца услуге третмана сузбијања комараца у деловима канализационе мреже и објаве тачне информације о нашем извођењу третмана термалног сузбијања одраслих јединки комараца на територији града Београда на локалитетима које смо навели.